Bestratingstips

De zandbaan dient minimaal 10 cm dik te zijn voor paden of terrassen, voor opritten en verkeer is 15 tot 20 cm aan te raden. Zorg altijd dat uw zandbaan waar de bestrating op komt te liggen goed verdicht is met een trilplaat. Sluit uw straatwerk altijd op met een stevige band, zodat het straatwerk niet kan wegschuiven.

Aan te raden voor paden en terrassen, is een 6/20 opsluitband, en waar verkeer op komt minimaal een 10/20 opsluit band. Dat wil zeggen de 10 staat voor 10 cm breed en 20 is de hoogte van de band. Opsluitbanden zijn door de regel 1 m lang.

Voor bestrating waar verkeer over heen komt, is een klinker van 7 a 8 cm dik vereist! en voor terrassen of paden is bestrating van 4,5 cm al voldoende, wat de klant qua smaak mooi vindt. Zorg dat het straatwerk onder afschot van minimaal 1 cm de meter ligt, dat wil zeggen dat als je stoep 5 cm breed is, het laagste punt 5 cm onder het hoogste punt ligt. Meer afschot in uw stoep mag natuurlijk altijd, en is aan te raden.

Als u stenen besteld, reken altijd iets meer stenen dan nodig is, u hebt altijd knipverlies. Veeg uw straatwerk altijd in met brekerszand, word het extra stevig en mooi van. Tegenwoordig is er voegsel, wat tussen de kieren gaat wat uithard, en dus stevig is en geen onkruid doorkomt.

Voor de beste stevigheid kun je kiezen voor:


Elleboogverband: Keperverband:
   

Kortom: volgt u deze tips op, dan bent u verzekert van kwaliteit.